Inspiratie, tips en trends

Bij OptiZIT geloven we in goed zitten en ontspannen opstaan. We kunnen u in onze showroom voorzien van persoonlijk en deskundig advies, maar delen online alvast belangrijke tips en trends waar u rekening mee kunt houden.

Onze tips

Bent u zich aan het oriënteren op nieuwe meubels? We helpen u graag op weg met inspiratie, tips en belangrijke punten om de beste relaxfauteuil- of bank voor u samen te stellen.

relaxfateuil

Elektrisch- of handverstelbaar?

Het aanpassen van een stoel kan elektrisch of met de hand.

Welke optie het beste bij u past, ligt volledig aan uw wensen. Een voordeel van een elektrisch verstelbare stoel is het gebruiksgemak. Een stoel die met de hand te verstellen is, heeft als voordeel dat er geen elektriciteit is vereist. Tijdens een showroomafspraak nemen we graag de tijd om u hier meer over te vertellen.

relaxbank 2 zits

Aandachtspunten voor het kopen van een bank of stoel

Bij de aanschaf van een stoel of bank is het belangrijk om rekening te houden met enkele punten. Onze medewerkers zijn expert op het gebied ergonomie en zullen u voorzien van het juiste persoonlijke advies.

Zithoogte: In de showroom bepalen we uw zithoogte altijd zonder dat u schoenen draagt. Draagt u thuis pantoffels? Neem deze dan mee naar de afspraak zodat we de thuissituatie zo goed mogelijk kunnen na bootsen.

Zitdiepte: De zitdiepte moet comfortabel zijn en voldoende ondersteuning bieden aan de dijen en onderrug. Daarbij moet de zitting aansluiten in de knieholte voor een optimale houding.

Hoofdsteun: U moet in staat zijn om de hoofdsteun op een comfortabele hoogte en hoek te plaatsen. Op deze manier worden uw hoofd en nek ondersteund tijdens het lezen van een boek of het kijken van televisie.

relaxfateuils

Dé trendkleuren van 2023

Populaire kleuren voor meubels zijn dit jaar tinten die u veel in de natuur ziet zoals beige, groen en bruin. Ook donkere kleuren zijn erg gewenst. Donkergroen, donkerrood een donkerpaars zijn kleuren die vaak worden gekozen.

bruine relaxfauteuil

Handige tips voor uw bezoek aan de winkel

Onze grote showroom is gemakkelijk te bereiken en u parkeert eenvoudig voor deur. Heeft u een afspraak of bent u van plan een bezoek te brengen aan onze showroom? We geven u graag handige tips om samen met onze experts een keuze te maken.

  • Meet hoeveel ruimte u beschikbaar heeft voor uw nieuwe meubel(s);
  • Heeft u al inspiratie opgedaan? We zien graag foto’s van uw wensen;
  • Maak een showroomafspraak zodat u geholpen kunt worden door onze experts.