team Optizit

OptiZit, de grootste stoelenspecialist in regio Drechtsteden

Bij OptiZit brengen we goed zitten en ontspannen opstaan samen met stijl en creëren we een beleving waarbij zitcomfort en innovaties samenkomen. Door tientallen jaren aan ervaring weten we met onze vertrouwde service onze (vaste) klanten telkens te verrassen. Dat wij volledig geloven in onze producten en staan achter onze overtuigingen, resulteert in een betrokken en energieke communicatie met onze klanten.

logo review

“Snelle levering en bijzonder
vriendelijk geholpen.”

Onze geschiedenis

OptiZIT maakt deel uit van het al lang bestaande familiebedrijf ‘de Heer wonen & slapen’, waar ook Morgana de Heer onder valt. De geschiedenis begon in 1934, toen de zussen Johanna en Adriana de Heer in Papendrecht een winkel openden met stoffen, fournituren en alles wat nodig was om kleding te maken. Ze boden ook naailessen aan. In 1950 trouwde Adriana de Heer met Krien Bil, en vanaf dat moment runde het echtpaar het bedrijf.

In 1964 verhuisde het bedrijf naar Hendrik-Ido-Ambacht en vestigde zich in de Schoof, een winkelcentrum. Het assortiment werd uitgebreid met lingerie, werkkleding en beddengoed. In 1968 trad zoon Henri fulltime in dienst als de beoogde opvolger van zijn ouders. In 1975 werd V.O.F. Fa de Heer opgericht, met Krien en Henri Bil als directie. Tegelijkertijd werd het assortiment uitgebreid met dekbedden en dekbedovertrekken. In 1977 onderging de winkel een grondige renovatie, waarna Henri de winkel volledig overnam van zijn ouders.

In 1984 verhuisde de winkel binnen het winkelcentrum naar een nieuw pand en kreeg het de naam Slaapkamercentrum de Heer. Het assortiment werd opnieuw aangepast en het bedrijf specialiseerde zich in de verkoop van complete slaapsystemen en kasten te verkopen.

Vanwege de grootte van de winkel besloot men in 1993 te verhuizen van winkelcentrum de Schoof naar het huidige pand aan de Veersedijk 89 in Hendrik-Ido-Ambacht. Slaapkamercentrum de Heer sloot zich aan bij Morgana, toen al een toonaangevende winkelketen op het gebied van slapen. In 1999 werd het pand uitgebreid met 250 m2 en specialiseerde de winkel zich volledig in alles wat met slapen te maken heeft, zoals slaapsystemen, bedden, kussens, dekbedden, beddengoed en kasten.

In 2000 en 2006 traden Arjen en Teunis Bil in dienst. In december 2018 namen zij de winkel van hun ouders over, waarmee ze de derde generatie aan het roer werden. Sindsdien hebben er veel veranderingen plaatsgevonden. Morgana introduceerde al in 2010 de slaaptestcabine, waardoor de focus volledig kwam te liggen op goed en gezond slapen. In 2020 onderging de begane grond een volledige renovatie en werd er een nieuw winkelconcept geïmplementeerd. In 2022 volgde de eerste verdieping, zodat de look & feel overeenkwam met de begane grond. Een belangrijke toevoeging waren de complete kastenstudio’s met zowel standaardkasten als op maat gemaakte kasten.

In 2023 ontstond er ruimte op de eerste verdieping om een nieuw winkelconcept te lanceren. OptiZit werd geïntroduceerd, waar relaxfauteuils, sta-op stoelen, eetkamerstoelen en tafels worden aangeboden. Het bedrijf ‘de Heer wonen & slapen’ richtte zich nu niet alleen op goed en gezond slapen, maar ook op comfortabel zitten en ontspannen opstaan. Uiteraard werd de vertrouwde service, die al tientallen jaren bekend was bij de bestaande klanten, gehandhaafd.

showroom
showroom bruine stoelen
showroom met relaxbank
showroom relaxbanken
logo review

“Snelle levering en bijzonder
vriendelijk geholpen.”