Veelgestelde vragen

Onze showroom beschikt over voldoende gratis parkeerplaatsen voor de deur. Ook wanneer u slecht te been bent, kunt u gemakkelijk de showroom bereiken.

De montagekosten zijn inbegrepen*. We zetten uw gekozen meubels altijd netjes bij u thuis in elkaar zodat u gelijk kunt genieten van uw nieuwe zitmeubel.

* Montagekosten zijn exclusief als het een showroommodel betreft.

Maandag Gesloten
dinsdag 09:30–17:30
woensdag 09:30–17:30
donderdag 09:30–17:30
vrijdag 09:30–21:00
zaterdag 09:30–17:00
zondag Gesloten

Behandel altijd eerst de meubelstof en/of het leder voordat u een zitmeubel echt gaat gebruiken. Hiermee voorkomt u dat vocht of vettigheid in welke vorm dan ook snel in de meubelstof kan trekken. Zo blijft de meubelstof mooi en ook makkelijk te reinigen. We verschillen producten van iProtect in huis om u hiermee te helpen.

Een stoel of bank gekocht met lederen bekleding? Behandel voor ingebruikname het meubel met een leatherprotector. Wanneer u het leer mooi en soepel wilt houden is het verstandig dit elke zes maanden te herhalen. Zo wordt het leder optimaal beschermd en behoud het zijn soepelheid en natuurlijke uitstraling. Wij hebben verschillende protectors te koop van iProtect.

De plek waar de zitmeubels komen te staan heeft invloed op de levensduur. Zorg voor een plek waar uw zitmeubels zoveel als mogelijk waterpas staan en bij voorkeur niet te dicht bij een verwarmingselement of lamp geplaatst worden. Een kamertemperatuur van 18 – 23 °C is bijvoorbeeld ideaal voor leder.

Vrijwel elke stof, in welke kwaliteit dan ook, heeft de neiging te gaan verkleuren. Dat is nooit leuk, maar bijna niet te vermijden. Om dit proces binnen de perken te houden is het belangrijk om direct zonlicht op meubels zo veel mogelijk te vermijden. Dit is namelijk de belangrijkste oorzaak van verkleuring.

Naast verkleuring zijn meubelstoffen ook gevoelig voor nagels van uw huisdier, ringen, gespen en riemen. Deze zaken kunnen het weefsel van de stoel blijvend beschadigen. Wilt u uw zitmeubel netjes houden? Houdt dan met de bovenstaande zaken rekening. Ook stugge kledingstoffen zoals een jeans kunnen kleur afgeven op stoffen en leder. Andersom is het ook mogelijk dat met name donkere meubelstoffen onder omstandigheden kunnen afgeven op ander textiel.

Alle stoffen en (kunst) leder soorten geven na een aantal weken gebruik plooivorming. Dit is niet iets om ongerust over te zijn en komt altijd voor. Dit gebeurt met name bij zitmeubelen met een softe zitting.

Met ruim honderd zitplaatsen in onze showroom hebben wij alle mogelijke opties in huis. Onze adviseurs nemen, geheel gratis, de tijd om uw wensen en behoeften in kaart te brengen en u de best passende opties direct te laten ervaren. Zo weet u zeker dat u de stoel of bank kiest die het beste bij u past.

Er geldt standaard een garantie van 2 jaar (in sommige gevallen zelfs 10 jaar). Bij aanschaf van het iProtect pakket kan de garantie verlengd worden naar een totaal van 5 jaar. Dit pakket is verkrijgbaar bij OptiZIT en moet voor levering van het zitmeubel aangeschaft worden. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden verleend. Voor aanvullende informatie vragen we u contact op te nemen.

Uw meubels schoon en fris houden? Dat kan heel goed, zorg er echter voor dat u dit op de juiste manier doet. Meubels stofzuigen kan, wel graag met een zachte stofborstel en een lage zuigkracht. Wanneer van toepassing is het goed om met de poolrichting mee te zuigen, zodat uw meubelstof langer mooi blijft. Alle meubelstoffen kunnen daarnaast met een licht vochtige doek afgenomen worden.

Last van pilling met meubelstoffen? Pilling is het ontstaan van kleine vezel- of wolknoopjes aan het oppervlak van stoffen bekledingen. Dit is geen bovenmatige slijtage, maar mooi is het niet. Met een pillingtondeuse is dit probleem snel opgelost.

Zoals met veel andere producten het geval is, is het belangrijk rustig op uw stoel te gaan zitten en niet neer te ploffen. Zo blijft het mechanisme in uw stoel langer kraakvrij. Ook is het niet de bedoeling dat kinderen uw zitmeubel gebruiken als ‘springkussen’. Daarnaast hebben sommige zitmeubels van een uitschuifbare voetensteun. Deze steun is niet bedoeld om op te gaan zitten.

Heeft u een zitmeubel gekocht met een sta-op functie? Sta alleen op vanuit uw stoel wanneer de stoel in de hoogste positie staat. Dit type stoel is voorzien van een rem zodat deze niet meer kan draaien wanneer de stoel in de hoogste stand staat. Wanneer u eerder opstaat kan het zijn dat de rem nog niet geactiveerd is. Dit kan schade veroorzaken aan het mechanisme en u kunt door de instabiliteit uit de stoel vallen.

Contactgegevens

Veersedijk 89, 3341 LL
Hendrik-Ido-Ambacht

Contactformulier

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.