Hartelijk welkom bij OptiZIT!

Bij OptiZIT zijn we gespecialiseerd in goed zitten & ontspannen opstaan. OptiZIT is samen met Morgana Hendrik-Ido-Ambacht onderdeel van ‘’de Heer wonen en slapen’’. Beide winkels zijn dan ook te vinden onder één dak aan de Veersedijk 89 in Hendrik-Ido-Ambacht. Meer weten over de geschiedenis van ons bedrijf?

4 grote merken

100+ zitplaatsen

Grote showroom

Stressless, Himolla, Wima & De Toekomst

Alle meubels zijn live te testen

Over OptiZIT

Wat OptiZIT uniek maakt is de brede collectie relaxfauteuils en banken. Van onze partnerfabrikanten Stressless, Himolla en de Toekomst is vrijwel de gehele collectie te zien en te ervaren. Dat wij juist met deze fabrikanten samenwerken, is niet toevallig. Alle fabrikanten produceren hun zitmeubels in Europa en hebben duurzaamheid als topprioriteit. Wij willen niet alleen dat een relaxfauteuil goed zit, hij moet ook lang meegaan waardoor we niet onnodig veel grondstoffen gebruiken. Door de aanwezigheid van complete collecties, hebben we meer dan 100 relaxfauteuils staan waardoor OptiZIT de grootste dealer in regio Drechtsteden is voor een goede relaxfauteuil. Voor aanvullende producten zoals relaxbanken, eetkamertafels en stoelen werken wij samen met Wima, Haveco en Colour metaaldesign.

Onze showroom

Hieronder vindt u een kleine impressie van onze showroom voor een 1e indruk.

Stressless

Een Stressless relaxfauteuil is in veel opzichten uniek ten opzichte van andere relaxfauteuils. Het gevoel van optimale ontspanning die een Stressless fauteuil u geeft, is uniek en ongeëvenaard. Tientallen jaren doorontwikkeling van doorontwikkeling, resulteren in relaxfauteuils die u manueel in elke zit- of ligpositie volledig laten ontspannen. Diep in de fjorden van Noorwegen worden deze relaxfauteuils op een duurzame manier geproduceerd en aan zeer strenge kwaliteitseisen onderworpen. Het resultaat zijn relaxfauteuils die zonder uitzondering een uniek zitcomfort bieden. Bij OptiZIT hebben we de volgende producten van Stressless in de showroom;

 • Stressless relaxfauteuils (Aura, Consul, David, Erik, Magic, Mayfair, Sunrise, View, Wing)
 • Stressless Urban relaxfauteuils (Berlin, London, Paris, Rome, Tokyo,
 • Stressless Power relaxfauteuils (Sam)
 • Sressless relaxbanken (Ella, Emily)

Himolla

Op zoek naar een relaxfauteuil en/of bank die manueel of elektrisch volledig te verstellen is? Veel fabrikanten bieden deze mogelijkheid maar Himolla doet dit in combinatie met een zeer hoog zitcomfort. Deze relaxfauteuils en banken combineren luxe met een heerlijk zitcomfort, wat gerealiseerd wordt door een dacron softlaag in zowel de zitting als de rug. Himolla onderscheidt zich niet alleen in comfort maar ook in kwaliteit en duurzaamheid. Himolla is een Duitse fabrikant die haar relaxfauteuils en banken produceert in Europa op een volledig duurzame manier. Bij OptiZIT hebben we de volgende producten van Himolla in de showroom;

 • Himolla relaxfauteuils (Easy Swing 7050, 7051, 7052, 7356, 7627, 7628)
 • Himolla relaxfauteuils (S-Lounger 7162, 7364, 7365)
 • Himolla relaxfauteuils (Classic 9051)
 • Himolla relaxfauteuils (Cumulus en Senator)
 • Himolla relaxbanken (4050, 4051)

De Toekomst

Meubelfabriek de Toekomst is zoals de naam al zegt, een echte Nederlandse fabrikant met zitmeubelen van hoge kwaliteit. De Toekomst staat bekend om zijn brede collectie relaxfauteuils met veel opties zodat deze relaxfauteuils volledig naar eigen smaak samen te stellen zijn. Zeker de Twice serie is hiervan een voorbeeld waar alle denkbare opties als elektrische verstellingen, hartbalansfunctie, sta-op functie, verstelbare lendesteun of massage allemaal met elkaar gecombineerd kunnen worden. Net zoals de andere aanbieders is deze fabrikant gericht op kwaliteit en duurzaamheid. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk uw relaxfauteuil te laten her stofferen wanneer de fauteuil zelf nog goed is, maar de bekleding aan vervanging toe is. Bij OptiZIT hebben we de volgende producten van de Toekomst in de showroom;

 • De Toekomst relaxfauteuils (Twice PRO serie)
 • De Toekomst relaxfauteuils (Relax 4U serie)
 • De Toekomst relaxfauteuils (Fabulous5 serie)
 • De Toekomst relaxfauteuils (Magic 4U serie)
 • De Toekomst relaxfauteuils (The Base Line serie)

Wima

Op zoek naar een unieke relaxbank? Dan heeft deze fabrikant een mooie collectie te bieden met relaxbanken die in alle mogelijke verstellingen te verstellen zijn. Veel van deze relaxbanken zijn met een handomdraai te verstellen van een reguliere zitbank, naar een relaxbank om lekker te ontspannen met een boek of iets anders. Wima is van oorsprong een Duitse fabrikant die zijn meubels produceert in Europa. Bij OptiZIT hebben we de volgende producten van de Toekomst in de showroom;

 • Wima relaxbank Orlando
 • Wima relaxbank Arezzo
 • Wima relaxfauteuils en banken Milano serie
 • Wima bank Pisa
 • Wima bank Madrid

Colour metaaldesign

Op zoek naar een eetkamertafel waarbij u alle elementen zelf kunt samenstellen? Bij OptiZIT werken we samen met de Nederlandse fabrikant Colour Metaaldesign, waar alle tafels zelf samen te stellen zijn in het type blad, de afwerking van het blad en het onderstel. Ook is het mogelijk om een eetkamertafel in een maatwerkuitvoering samen te stellen, zodat deze volledig past in de desbetreffende woonruimte. Benieuwd naar de mogelijkheden? Klik hier voor meer inspiratie of bezoek onze showroom

Onze geschiedenis

OptiZIT maakt deel uit van het al lang bestaande familiebedrijf ‘de Heer wonen & slapen’, waar ook Morgana de Heer onder valt. De geschiedenis begon in 1934, toen de zussen Johanna en Adriana de Heer in Papendrecht een winkel openden met stoffen, fournituren en alles wat nodig was om kleding te maken. Ze boden ook naailessen aan. In 1950 trouwde Adriana de Heer met Krien Bil, en vanaf dat moment runde het echtpaar het bedrijf.

In 1964 verhuisde het bedrijf naar Hendrik-Ido-Ambacht en vestigde zich in de Schoof, een winkelcentrum. Het assortiment werd uitgebreid met lingerie, werkkleding en beddengoed. In 1968 trad zoon Henri fulltime in dienst als de beoogde opvolger van zijn ouders. In 1975 werd V.O.F. Fa de Heer opgericht, met Krien en Henri Bil als directie. Tegelijkertijd werd het assortiment uitgebreid met dekbedden en dekbedovertrekken. In 1977 onderging de winkel een grondige renovatie, waarna Henri de winkel volledig overnam van zijn ouders.

In 1984 verhuisde de winkel binnen het winkelcentrum naar een nieuw pand en kreeg het de naam Slaapkamercentrum de Heer. Het assortiment werd opnieuw aangepast en het bedrijf specialiseerde zich in de verkoop van complete slaapsystemen en kasten te verkopen.

Vanwege de grootte van de winkel besloot men in 1993 te verhuizen van winkelcentrum de Schoof naar het huidige pand aan de Veersedijk 89 in Hendrik-Ido-Ambacht. Slaapkamercentrum de Heer sloot zich aan bij Morgana, toen al een toonaangevende winkelketen op het gebied van slapen. In 1999 werd het pand uitgebreid met 250 m2 en specialiseerde de winkel zich volledig in alles wat met slapen te maken heeft, zoals slaapsystemen, bedden, kussens, dekbedden, beddengoed en kasten.

In 2000 en 2006 traden Arjen en Teunis Bil in dienst. In december 2018 namen zij de winkel van hun ouders over, waarmee ze de derde generatie aan het roer werden. Sindsdien hebben er veel veranderingen plaatsgevonden. Morgana introduceerde al in 2010 de slaaptestcabine, waardoor de focus volledig kwam te liggen op goed en gezond slapen. In 2020 onderging de begane grond een volledige renovatie en werd er een nieuw winkelconcept geïmplementeerd. In 2022 volgde de eerste verdieping, zodat de look & feel overeenkwam met de begane grond. Een belangrijke toevoeging waren de complete kastenstudio’s met zowel standaardkasten als op maat gemaakte kasten.

In 2023 ontstond er ruimte op de eerste verdieping om een nieuw winkelconcept te lanceren. OptiZit werd geïntroduceerd, waar relaxfauteuils, sta-op stoelen, eetkamerstoelen en tafels worden aangeboden. Het bedrijf ‘de Heer wonen & slapen’ richtte zich nu niet alleen op goed en gezond slapen, maar ook op comfortabel zitten en ontspannen opstaan. Uiteraard werd de vertrouwde service, die al tientallen jaren bekend was bij de bestaande klanten, gehandhaafd.

showroom
showroom bruine stoelen
showroom met relaxbank
showroom relaxbanken
logo review

“Snelle levering en bijzonder
vriendelijk geholpen.”